Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder tutvustas volikogul mitut programmilist ideed, sealhulgas mõtet viia ellu perepõhine tulumaksureform. Selleks kehtestaks Isamaa iga alaealise lapse eest tulumaksuvaba miinimumi 5000 eurot aastas ja abikaasade ühisdeklaratsiooni kogu tulumaksuvaba miinimumi ulatuses mõlemale abikaasale.

Esialgses programmis seisab ka lubadus muuta pensionisüsteemi perepõhisemaks. „Me viime ellu perepõhise pensionisüsteemi uuenduse, suurendades lapse eest ettenähtud aastakoefitsenti 3,5-lt 7-ni, andes selle õiguse ka pärast 2013. aastat sündinud laste vanematele,“ rääkis Seeder volikogul. „Reformi tulemusena saab lapse kasvatanud vanem iga lapse eest aastas lisapensioni.“

Veel lubab Isamaa jätkata tasuta eestikeelse kõrghariduse ning eesti keele kui teaduskeele arendamist, tõstes õpetajate töötasu alammäära 125 protsendini Eesti keskmisest palgast. Sealjuures koheldaks õiglaselt ka alushariduse- ja huvihariduse õpetajaid ning treenereid, märkis Seeder.

„Rahastame kõrgharidust nii, et see võimaldab maksta kõrgkooli professorile 4-kordset, kaasprofessorile 3-kordset ja doktorikraadiga lektorile 2-kordset Eesti keskmist töötasu,“ lisas Seeder.

Kinnitati valimisnimekirjad

Tallinnas kogunenud Isamaa volikogu kiitis heaks Riigikogu valimiste valimisloosungi „On vaid üks isamaa!“. Heaks kiideti ka valimisnimekirjad ning hõigati välja ringkondade esinumbrid.

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul minnakse valimistele erakordselt tugeva nimekirjaga. „Meie nimekirjas kandideerivad isamaalised inimesed, kes lähtuvad sellest et eesti rahvus ja kultuur säiliksid läbi aegade. Meie nimekirjas on nii uusi tulijaid kui kogenud poliitikuid ja valdkonna eksperte,“ ütles Seeder.

Isamaa kolm esinumbrit ringkondades

Nr 1 Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinn: Riina Solman, Kristjan Järvan, Helen Hääl

Nr 2 Tallinna Kesklinn, Lasnamäe ja Pirita: Riho Terras, Tarmo Kruusimäe, Marko Kaljuveer

Nr 3 Mustamäe ja Nõmme: Raivo Tamm, Lea Danilson-Järg, Kalle Muuli

Nr 4 Harju- ja Raplamaa: Urmas Reinsalu, Raivo Aeg, Lauri Vahtre

Nr 5 Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa: Mart Maastik, Mikk Lõhmus, Andrus Ilumets

Nr 6 Lääne-Virumaa: Üllar Saaremäe, Sigrid Nuutre, Marko Pomerants

Nr 7 Ida-Virumaa: Hendrik Agur, Marja-Liisa Veiser, Siim Umerov

Nr 8 Järva- ja Viljandimaa: Helir-Valdor Seeder, Ründo Mülts, Alar Karu

Nr 9 Jõgeva- ja Tartumaa: Aivar Kokk, Juhani Jaeger, Reet Alev

Nr 10 Tartu linn: Tõnis Lukas, Mihhail Lotman, Kaspar Kokk

Nr 11 Võru-, Valga- ja Põlvamaa: Priit Sibul, Tunne Kelam, Monika Rogenbaum

Nr 12 Pärnumaa: Andres Metsoja, Ela Tomson, Lauri Luur