Parlamendi täiskogu kiitis ettepaneku heaks 625 poolthäälega. Vastu hääletas üks ja erapooletuks jäi kaks parlamendiliiget.

Eva Kaili (fraktsioonilise kuuluvuseta, Kreeka) tagandati parlamendi presidendi ja fraktsioonijuhtide ühehäälse ettepaneku alusel Belgia ametivõimude alustatud uurimise tõttu. Tagandamine toimus vastavalt Euroopa Parlamendi kodukorra artiklile 21.

Täna kell 17.30 (Eesti aeg) toimub täiskogul korruptsioonikahtlustust puudutav arutelu, millel lahatakse muu hulgas vajadust muuta Euroopa Liidu institutsioonide töö läbipaistvamaks ja kontrollitavamaks. Arutelu põhjal valmiv resolutsioon pannakse täiskogul hääletusele neljapäeval.

Täiskogu arutas teemat ka esmaspäeval, kui jõulise avaldusega esines parlamendi president Roberta Metsola, kelle järel võtsid sõna parlamendi kõikide fraktsioonide juhid. Lisaks tegi kirjaliku avalduse esimeeste konverents, kuhu kuuluvad parlamendi president ja fraktsioonide juhid.

Kaili eitas seotust Katari altkäemaksu skandaaliga. Kaili on üks neljast isikust, kellele on esitatud süüdistus pärast seda, kui Belgia võimud leidsid läbiotsimistel suure hulga sularaha.

[Eva Kaili] deklareerib oma süütust ja seda, et tal pole mingit tegemist altkäemaksuga Katarilt,“ teatas advokaat Michalis Dimitrakopoulos täna Kreeka televisioonile.

Küsimusele, kas Kaili korterist leiti raha, vastas Dimitrakopoulos järgmiselt: „Mul ei ole aimugi, kas leiti mingit raha või kui palju leiti.“