Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on pärastlõunal ja õhtul oodata lumetormi. Päeva jooksul võib sadada kuni 15 sentimeetrit lund, kirdetuul tugevneb 9-13 ja puhanguti 23 meetrini sekundis. Tuule raugemist on oodata ööl vastu teisipäeva.

„Linna hoolduspartnerid on lähenevast lumetormist teavitatud ning on valmis suunama kõnniteede ja sõiduteede puhastamisele suuremat ressurssi, kuid ka nende meetmete juures tugev tuul ja tihe lumesadu muudavad teeolud väga raskeks. Tuuleiilid võivad põhjustada tuisku, mis omakorda halvendab nähtavust,“ ütles linna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Ta soovitas olla liikluses väga ettevaatlik. „Võimaluse korral võiks kaaluda täna koju jäämist, et väljas liikumist täielikult vältida. Lisaks tuleks arvestada sellega, et tormi tõttu võib murduda puid, oksi ja elektriliine, mis võivad ohustada inimesi ja pargitud sõidukeid ning samuti takistada liiklust ja teehooldust,“ lisas Sulg.

Tallinna linnavalitsuse hoolduspartnerid puhastavad peamagistraale ja teerajatisi, mille alla kuuluvad sõidu- ja kõnniteed, jalgrattateed, parklad, ülekäigurajad, ohutussaared, trepid, ühissõidukite peatused, sillad ja tunnelid. Väiksematel tänavatel ja kvartalisisestel teedel on talviste heakorratööde korraldajateks linnaosavalitsused.

Vastavalt linna heakorra eeskirjale sõidutee ja kinnisasja vahel asuva kõnnitee puhastuse (sealhulgas lumest ja jääst) peab korraldama maaomanik. Libeduse tõrjeks tuleb kasutada puistematerjali, mille tera läbimõõt on 2-6 mm, ei ole lubatud kasutada tuhka, liiva või kloriide. Kõnniteel peaks jääma vaba 1,2 meetri laiune liikumisruum ning jalakäijatel peaks olema seal ohutu.