Laupäeva öösel hakkas Saaremaal sadama jäävihma ja lund, mis põhjustas Saaremaal ulatusliku elektrikatkestuse. Elektrilevi on tegelenud kaks ööpäeva rikete likvideerimisega, vool on taastatud 10 363 kliendil ning tööd jätkuvad suurendatud jõududega.

Elektrilevi tegeleb valla kriisikomisjoniga koordineeritult rikkekohtade likvideerimisega ja toimub operatiivne infovahetus. Koostöös on valitud rikete likvideerimisel kõige prioriteetsemad piirkonnad.

„Olukorra teeb keeruliseks see, et kui tavapäraselt on 1 rikkekoht, mis vajab korda tegemist, siis täna oleme olukorras kui on vaja 10 rikkekohta likvideerida enne kui on võimalus elekter tagasi lülitada. Hetkel tegeleb saartel kokku 13 brigaadi rikete otsimise ja likvideerimisega. Praeguse prognoosi kohaselt jätkuvad tööd elektrivarustuse taastamise nimel osadel klientidel homse õhtuni,“ sõnas Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp.

Piirkonnad, kus elektrivarustuse saame taastada homme õhtuks on: Kaarma, Mustjala, Lääne-Saare, Leisi, Lümanda, Orissaare, Kihelkonna, Pihtla, Valjala, Kärla, Võhma, Kuressaare, Salme, Torgu, Muhu ja Haeska.

Brigaadid on kaks päev ja kaks ööd tööd teinud ning hetkeseisuga on saartel elektrivarustus taastatud 10 363 kliendil. Saaremaale liikusid ka lisabrigaadid mandrilt appi, et veel suuremate jõududega saaksime töid teostada.