Tallinna lennujaama eritehnika ja hooldeteenuste osakonna juht Villi Heinsalu sõnul on talveks ettevalmistusi tehtud juba pikalt. „Talv ei tule lennujaama meeskonnale kunagi ootamatult – ettevalmistused selleks, et kõik kulgeks plaanipäraselt, algavad juba sügisel,“ ütles Heinsalu. Ta sõnas, et ohutus on lennujaama esimene prioriteet. „Praegu tähendab see katkematut lumekoristust ning lennuraja ja perroonide puhtana hoidmist – see töö käib 24/7.“

Homseks lubatud suur lumetorm lennujaama Heinsalu sõnul rivist välja ei löö ning töö peaks jätkuma tavapäraselt. „Lennujaama jaoks on homne päev suhteliselt tavapärane, sest meie hooldetiimi meeskond koosneb tublidest ja professionaalsetest meestest, kes on näinud palju torme ja ei heitu ka homse tormi ees,“ ütles Heinsalu.

Esmaspäeval on kõikjal Eestis oodata arvestatavat tormi. „Tasub valmis olla pigem hullemaks,“ hoiatas ilmateenistuse sünoptik.

Ilmaprognooside järgi algab torm pühapäeva ööl vastu esmaspäeva, siis hakkab tuul tõusma, sajab kõvasti lund juurde ja on oodata tuisku. Lumesadu laieneb esmaspäeva hommikuks üle kogu mandri ja läheb järk-järgult intensiivsemaks. Sünoptiku hinnangul ei vaibu tuul enne teisipäeva hommikut. Kõige hullemad tormialad tuule mõttes on rannikul ja saartel.

Keskkonnaagentuur andis välja teise astme hoiatuse ehk esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Tuleb olla tähelepanelik ja jälgida pidevalt ilmaprognoosi. Teadlik tuleb olla riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgida tuleks kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi.