Tuntud Vene Telegrami kanal General SVR avaldas eelmisel nädalal pika loo sellest, kuidas 70-aastane Venemaa türann libastus Moskva residentsis ning kukkus mitu astet trepist alla otse oma sabakondi peale. Väidetavalt põhjustas õnnetu kukkumine ka Putini „tahtmata roojamise“, kirjutab NewsWeek.

Ajakiri märgib, et kõnealust kanalit haldab väidetavalt endine Vene välisluureteenistuse ametnik, kellel on ligipääs Putini lähikonnale. Teisalt teeb kanal sageli Kremli-vastaseid postitusi, mille tõele vastavust on keeruline kinnitada.

Viimastel kuudel on General SVR korduvalt kirjutanud Putini väidetavalt põdurast tervisest, tekitades spekulatsioone ja pannes tähelepanelikult jälgima riigipea avalikke ülesastumisi, otsimaks vihjeid viimase tervise kohta.

Venemaa presidendi pressi- ja teabebüroo lükkas sel nädalal NewsWeekile saadetud vastuses ümber väite, et Putin kukkus trepist alla. „Teie taotluse kohta võime öelda, et see ei vasta tõele,“ märkis Kreml lakooniliselt.

Jutte Putini võimalikest haigustest – alates erinevatest vähiliikidest kuni Parkinsoni tõve ja vaimse tervise probleemideni – on räägitud juba aastaid, aga spekulatsioonid on kasvanud suuresti pärast seda, kui Venemaa alustas veebruaris täiemahulist sõda Ukraina vastu.