Lisaks kõnede tegemisele, sõnumite saatmisele ja kontakti hoidmisele lähedaste ning sõpradega pakub nutitelefon tegelikult ka palju teisi põnevaid võimalusi, kuidas jõuluaeg veelgi erilisemaks muuta. Vaata lähemalt, milliseid tegevusi saad sellega saabuvatel pühadel ette võtta!

Loo jõululaulude playlist’iga pühademeeleolu

Selleks et leida hooajale sobiv mõnus meeleolumuusika, pole enam vaja jõululaulude kaustas sobrada või vajalikke CD-plaate välja otsida. Piisab, kui tipid YouTube’i või Spotify otsingusse jõululaulude märksõna ja saad tulemuseks juba eelvalmistatud listid kas siis pigem popiliku Wham!-i või hoopis džässilikus stiilis Michael Bublé pühademuusikaga. Telefoni eeliseks on võimalus kuulata muusikat nii sellest otse kui ka läbi kõrvaklappide või kõlari, kui need on telefoniga ühendatud – nii on tasuta hea jõulumuusika alati sinuga kaasas ja loob sobiva meeleolu!

Kujunda personaalne jõulukaart ja -tervitus

Mis oleks veel erilisem kui poest ostetud jõulukaardi asemel ise selle loomine! Tee vahva foto või hoopis videotervitus ja töötle see sõprade jaoks jõululikuks. Võid luua igale sõbrale personaalse jõulukaardi või teha tervituse, mille saad telefonist otse sotsiaalmeediasse üles laadida. Uute telefonidega, nagu Mate 50 Pro, saad filmida jõulutervitust koguni nii esi- kui ka tagumise kaameraga korraga ja klipi hiljem otse telefonis sobivaks töödelda ning sellele soovi korral filtreid ja efekte lisada, et rohkem jõulutunnet tekitada.

Jälgi jõuluvana teekonda

Pisematele seostub jõulukuu ootus kindlasti eeskätt jõuluvana külastuse ja kinkidega. Et ootusärevust leevendada, tasub koos pere pisematega otsida välja rahvusvahelised jõuluvana teekonna jälgimise veebilehed, näiteks NORAD. Pühade lähenedes annavad need hea aimduse, millega jõuluvana parasjagu tegeleb ja kui kaugel ta oma kinkidega juba on.

Üllata lähedasi videokõnega

Kuigi jõulud on pigem perekeskne sündmus, ei pruugi üheskoos viibimine kõigi jaoks alati võimalik olla. Seega kasuta võimalust teha lähedastega, kes kampa lüüa ei saa, vahva videokõne ja anna neile märku, et mõtled nende peale!

Tee pakendivaba kingitus

Et vähendada tarbetuid esemeid ja prügi meie ümber, mõtle kindlasti tänavu oma jõulukingid hoolikalt läbi, enne kui neid soetama hakkad. Võimalusel kasuta pakendivaba kingitust ehk kingi elamusi, mida saad kingisaajale ise korraldada või mugavalt telefoni teel broneerida. Samuti ära unusta, et jõuluajal on parim hetk teha kingitusi ka neile, kes kõige rohkem abi vajavad. Sinu heategu ja annetus on vaid mõne telefonikliki kaugusel, kuid selle mõju seevastu tähenduslik ja oluline!

Ole stressivaba

Ära lase pühade kaosel endale stressi tekitada ja kui tundub, et sellest pole pääsu, kasuta nutitelefoni sellest vabanemiseks. Kui kinkide peale kuluvad summad sind stressi viivad, tõmba telefoni eelarve äpp ja planeeri kulud juba aegsasti ette ning hoia neil silm peal. Kui igapäevane kiirustamine selleks, et enne pühasid kõik õigeks ajaks valmis saada, sind ärevaks teeb, tõmba telefoni mõnusaid mediteerimisharjutusi jagav rakendus Calm või kuula mõnda mahedat podcast’i-vestlust või hoopis audioraamatut.

Jaga
Kommentaarid