„Kahjuks võin konstateerida ja väljendada muret natsionalistlike tendentside üle, radikaalsete, ma rõhutan. Natsionalistlikke tendentse täheldatakse Kasahstanis üha selgemalt,“ lausus Borodavkin, vahendab Forbes Kazakhstan.

Borodavkin kuulutas, et kui Kasahstani võimudel läheb vaja abi võitluses „ekstremistide“ ja „natsionalistidega“, võib Venemaa seda osutada.

„Oma inauguratsioonikõnes ütles [Kasahstani] president [Kasõm-Žomart] Tokajev järgmist: „Provokatsioonid, mis külvavad ühiskonnas tüli, õõnestavad rahva ühtsust ja on lõpptulemusena suunatud meie riigi vastu, tõkestatakse karmilt.“ Ma kordan, et tugeva mandaadiga, mis presidendil nüüd on, ma arvan, et need karmid meetmed igasuguste ekstremistlike ja natsionalistlike esinemiste tõkestamiseks võetakse kasutusele. Kui meilt seda palutakse, me aitame,“ ütles Borodavkin.

Košanovi sõnul ei tohiks diplomaat ühineda mõnede poliitikute propagandistlike avaldustega.

„Ma tutvusin härra Borodavkini intervjuuga tähelepanelikult. Mõned momendid tema intervjuus ei vasta tõesti tema staatusele ega tule kasuks. Kuigi härra Borodavkin on väga kogenud diplomaat ja me tunneme teda ammu. Ja ta ei tohiks samastuda propagandistide ja politoloogidega. Seda esiteks. Teiseks, ksenofoobia, see on olemas nii Venemaal kui ka teistes riikides, mistõttu peame me koos töötama oma maade, oma riikide heaks, et meie poliitikute, politoloogide, poliitikute avaldused esmajärjekorras ei tekitaks kahju meie kahepoolsetele suhetele,“ lausus Košanov.

Jaga
Kommentaarid