Et Eesti pinnal on oma vägedega muuhulgas esindatud ka kolm NATO tuumariiki (Prantsusmaa, Suurbritannia, USA), on Venemaale tema sõnutsi väga tugevaks heidutussõnumiks.

Praegune loetelu ameeriklaste panusest (jalaväekompanii, HIMARS-üksus, loomisel olev diviis) ei ole Pevkuri sõnutsi lõplik. Vastavalt vajadusele ja soovile võib nimekiri täieneda.

„Kindlasti pole uks kinni löödud,“ märkis ta. „Milliseid täiendavaid võimeid kasvõi õppuste ajaks siia tuuakse, see on järgnevate kuude praktilise tasandi kokkulepete tegemine.“

USA pikaajaline pühendumine siinsele julgeolekule

USA vägede siirmine Eestisse on president Bideni Madridi NATO tippkohtumise teate järelm ja osa pikemast rotatsioonide seeriast, mis tagab USA vägede järjepideva kohaloleku Balti riikides. See samm kinnitab, et Eesti ja USA jagavad ühiseid väärtusi ning on tunnistuseks heast kaitse- ja julgeolekualasest koostööst kahe riigi vahel.

„Otsus kujutab endast olulist edasiminekut, mis puudutab USA vägede roteeruvat kohalolekut Eestis ja Balti riikides. See näitab USA pikaajalist pühendumist meie piirkonna julgeolekule ja tugevdab oluliselt NATO kaitsehoiakut,“ ütles kaitseminister Hanno Pevkur.

Lähemalt saab lugeda siit.

Jaga
Kommentaarid