Politico teatas kahele operatsiooniga kursis olevale allikale viidates, et kasutatud droonid olid modifitseeritud luuredroonid Tu-141, mis jäid Ukrainasse nõukogude ajast. Politico teatel näitab see Ukraina kaitsetööstuse innovatsioonivõimet, samal ajal kui Venemaa on sunnitud ostma odavaid Iraani droone.

Ukraina rünnak toob esile ka võime võtta sihikule sõjalisi positsioone sügaval Venemaal, kuigi Ukraina ise on Kremli raketirahe all.

„Peamine edufaktor oli üllatus. Venemaa lihtsalt ei oodanud midagi sellist,“ ütles üks allikas, kes töötab Ukraina valitsuse heaks. „Nüüd on nad valmis.“

Venemaa valitsus tunnistas, et rünnakud tapsid kolm Vene sõjaväelast ja kahjustasid kaht lennukit. Seda, mis selle kahju tekitas, Venemaa ei kirjeldanud. Allikate sõnul oli tehnoloogia droonide pardal Ukrainas valmistatud, mitte USA-lt või mujalt läänest saadud.

Tegemist ei ole esimese korraga, kui Ukraina oma tehnoloogia on tabanud Vene sihtmärke. Aprillis lasi Ukraina oma raketi Neptun Vene ristleja Moskva pihta Mustal merel. See sundis Venemaa Musta mere laevastikku rannikust eemalduma ja laevu sadamasse jääma.

Riiklik relvatootja Ukroboronprom on juba kuid öelnud, et töötab drooniprogrammi kallal tegevusulatusega tuhat kilomeetrit. Detaile pole selle kohta avaldatud. Oktoobris teatati Facebookis, et tegeldakse lõppviimistlusega.

Jaga
Kommentaarid