Tänasel Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil lahkasid linnajuhid muu hulgas ka lumekoristuse teemat. Viimased päevad on järjepidevalt lund sadanud ning tänase hommiku seisuga on Tallinnas lumekatte paksus umbes 15 sentimeetrit. Kusjuures linnavalitsuse prognoosi järgi on lumekatte paksus reedeks kasvanud 25 sentimeetrini.

Abilinnapea Vladimir Svet toonitas korduvalt pressikonverentsil, et linn teeb kõik endast oleneva, et lumi saaks tänavatelt siiski koristatud. Sveti sõnul töötab kogu linna lumekoristustehnika täistuuridel – kokku 134 tänavakoristusmasinat, sealhulgas sahk-puisturid ja traktorid ning 47 käsitööbrigaadi.

Seda, et sahad lükkavad lume autoteedelt kõnniteedele, Svet pressikonverentsil ei kommenteerinud ning ütles, et kui linnakodanikud märkavad probleemset tänavat, tuleks sellest linnale teada anda. „Soovitan teada anda täpne aadress,“ ütles Svet. Abilinnapea sõnul pööratakse lumekoristuse puhul siiski erilist tähelepanu kõnniteedele, ülekäiguradadele ja bussipeatustele.

Kui märkad, et linnas on kuskil liiga palju lund, on libe või muidu keeruline liikuda, siis saab sellest teavitada lühinumbrile 14410.

Svet rääkis pressikonverentsil, et suur lumesadu on toonud linna hooldustööde lepingupartneritele juba ka trahve. Linn on Sveti sõnul välja kirjutanud umbes 80 000 euro ulatuses trahve, sest lumi on jäänud lükkamata või hooldustööd on halvasti tehtud. „Loodan, et leiame hoolduspakkujatega sellised praktikad, mis aitavad neil seadust täita,“ ütles Svet. „Talv ei pruugi tulla lihtne, kuid oleme kindlad, et meie partnerid on selleks valmis,“ ütles ta ning lisas, et vajadusel tehakse hoolduspakkujatele järelevalvet ning meeldetuletusi. Svet tuletas pressikonverentsil meelde, et kinnistuomanikel on kohustus hooldada teid, mis nende kinnistule jäävad.