„Venemaa vaenupoliitika toetamisel on tagajärjed,“ kirjutas kaitsepolitseiamet Twitteris ühes Aleksandr Kornilovi väljasaatmisest teatamisega. Amet nimetas teda Kremli aktivistiks ning lüliks Vene mõjuagentide võrgustikus. Talle kehtestati ka 5-aastane Schengeni viisaalasse sisenemise keeld.

Baltnews on Eesti kaitsepolitsei huviorbiidis olnud juba meediakanali loomise ajast. 2014. aastat kokkuvõtvas kaitsepolitsei aastaraamatus on kirjutatud Baltnewsist kui järjekordsest Venemaa mõjutustegevuse meediaprojektist, mille eesmärgiks on arendada multimeediasisu ning lisada veebitelevisiooni ja raadio võimekust. Baltnews loodi Eestis, Lätis ja Leedus 2014. aasta oktoobris.

Veebilehe tegevust Eestis asus korraldama kohaliku natsiooninõukogu liige ja propagandaportaali baltija.eu juht Aleksandr Kornilov. Baltnews esitles end iseseisva ja sõltumatu meediakanalina tervelt neli aastat, kuni Kornilovi ja tema ettevõttega seotud kriminaalasja materjalidest alguse saanud rahvusvahelise ajakirjandusliku uurimuse järel sai see avalikult propagandakanali Russia Today osaks, mida ta tegelikult oli sisuliselt olnud algusest peale.

Baltnews.ee ja baltija.eu eestvedajale Kornilovile maksti maksuvabade äriühingute nimelt iga kuu 11 400 eurot, kirjutas kaitseliidu vabatahtlike propagandablogi Protastop 2017. aastal.