Demokraadid saavad seega senatis 51-49 enamuse. Esindajatekojas on aga väike ülekaal vabariiklastel, vahendab Associated Press.

„Pärast raske võitlusega kampaaniat või peaksin ma ütlema kampaaniaid on mul au välja öelda kolm kõige võimsamat sõna, mis on demokraatias kunagi välja öeldud: rahvas on kõnelenud,“ kuulutas 53-aastane Warnock juubeldavatele poolehoidjatele Atlanta kesklinna hotelli ballisaalis.

Eelmisel kuul toimunud valimiste esimeses voorus võitis Warnock Walkerit 37 000 häälega antud ligi neljast miljonist, aga tal jäi puudu 50 protsendist, mis on vajalik esimeses voorus valituks saamiseks. Warnock peaks teises voorus saama suurema võidu. Endine Ameerika jalgpalli legend Walker ei suutnud üle saada kahjustavatest süüdistustest, sealhulgas väidetest, et ta maksis kahe endise tüdruksõbra abordi eest, kuigi toetab üleriiklikku abordikeeldu.

Walker on endise presidendi Donald Trumpi sõber ja liitlane ning tema kaotus on järjekordne löök 2024. aastal taas Valgesse Majja pürgivale Trumpile.

Demokraatidel on nüüd senatis otsene enamus ja nad ei pea toetuma asepresident Kamala Harrise häälele.