„Tingimusi [läbirääkimisteks] veel ei ole, sest Venemaa ei ole näidanud mingeid märke astumisest läbirääkimistesse, mis austavad Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust. On ukrainlaste otsustada, millal on õige aeg läbirääkimisi alustada ja tingimustes kokku leppida. Enamik sõdu ja kõige tõenäolisemalt ka see sõda lõpeb läbirääkimiste laua taga,“ ütles Stoltenberg.

„Me näeme praegu, et Venemaa püüab selle sõja külmutada, vähemalt lühikeseks ajaperioodiks, et nad saaksid ümber grupeeruda, end korda seada ja koguda ning alustada suuremat pealetungi järgmisel kevadel,“ ütles Stoltenberg.

„Paradoks on see, et mida rohkem me tahame rahumeelset, läbi räägitud lahendust, kindlustades, et Ukraina jääb peale, seda pakilisem on, et me annaksime Ukrainale sõjalist toetust,“ lisas Stoltenberg.

Ukraina julgeole- ja kaitsekunõukogu (RNBO) sekretär Oleksi Danilov kuulutas, et juba kevadel on Ukraina väed Donetskis, Luhanskis ja Sevastopolis.

Danilovi sõnul on talv Ukraina iseseisvussõja võtmeetapp.

„1919. aasta 6. detsembril algas Ukraina Rahvavabariigi Talvine sõjakäik. 2022. aasta 6. detsembril see jätkub ning lõpeb Ukraina kevade ja vabastatud Sevastopoli, Donetski ja Luhanskiga. Ukraina talv on Suure Iseseisvussõja võtmeetapp,“ kirjutas Danilov Twitteris.

Jaga
Kommentaarid