Repsi kaitsja Paul Keres palus kohe istungi hakul kuulutada taotluse arutamine kinniseks, viidates delikaatsetele isikuandmetele. Taotlus puudutab istungi edasilükkamist.

Kohtunik nõustus kinniseks kuulutamisega. Mida taotlus täpselt puudutab, avalikus osas ei täpsustatud.

Veidi enne kella 11 selgus, et taotluse teemat (tõenäoliselt see, et edasised istungid edasi lükata - toim) arutatakse järgmisel istungil, mis toimub neljapäeval.

Kell 11.30 aga jätkati algselt planeeritud tunnistajaga, ütlusi andis Rally Estonia juht Urmo Aava.

Ülevaadet tema öeldust saab lugeda SIIT.

Taotlus seotud rasedusega?

Viimasel ajal on meedias juttu Repsi rasedusest. Ta ise pole teemat kommenteerinud.

Lastearst, meditsiiniteaduste doktor Adik Levin viitas eilses arvamusloos, et Reps ootab kaksikuid. Ta märkis, et Reps kasvatab praegu kuut Eesti vabariigi kodanikku ja ootab veel kahte. „Nendel kuuel lapsel on oma õigused, kuid need kaks last, kes kasvavad praegu ema üsas, vajavad veel rohkem ema abi ja toetust.“

Lastearst sõnas Kroonikale täpsustavalt, et Reps on talle ise öelnud, et ootab kaksikuid. Levin sõnas, et initsiatiiv avalikustada see, et endine minister ootab kaksikuid, tuli temalt.

Praegustel andmetel peaks protsessil viimane istung toimuma tuleva aasta 24. märtsil. Uute arengute valguses võib see kõik muutuda.

Süüdistused Repsi vastu

Omastamise pani Mailis Reps prokuratuuri süüdistuse kohaselt toime, kui andis haridus- ja teadusministrina ministeeriumi töötajatele korraldusi enda lastega seotud ülesannete täitmiseks. Lisaks on Repsile süüdistus esitatud ebaseaduslikus ministeeriumi kütusekaardi kasutamises ja ministeeriumi ruumides enda sünnipäeva pidamisega seotud kulutuste katmises.

Süüdistus esitati ka kelmuse toimepanemises, mille tulemusel soetas ministeerium Repsile koju soovitud kohvimasina, tasus tema perekonnaliikme lennukulusid, maksis vabaajaüritusega seotud transpordi ja majutuse ning Repsi restoranis tähistatud juubelisünnipäeva eest.

Süüdistuse kohaselt kattis Mailis Reps ministeeriumi varast isiklikke kulutusi umbes 7500 euro eest.

Paralleelselt esitas Repsi vastu tsiviilhagi haridus- ja teadusministeerium. Asutus nõuab tagasi 118 819,77 eurot.