NEPLP juht Ivars Āboliņš selgitas agentuurile LETA, et otsus langetati riiklikku julgeolekut ja ühiskondlikku korda silmas pidades, vahendab Läti Delfi.

Otsus langetati pärast mitmetele Doždi viimase aja rikkumistele hinnangu andmist. Nimelt puudus transleerimiseks helirada riigikeeles, Krimmi kujutati kaardil Venemaa osana, saatejuhid nimetasid Vene armeed „meie armeeks“ ning võidi avaldada toetust Vene armeele. Samuti andis NEPLP hinnangu Läti Riigi Julgeolekuteenistuselt (VDD) saadud informatsioonile, mida Āboliņš ei avaldanud.

„Hinnates rikkumiste kogumit, jõudis NEPLP veendumusele, et telekanali Dožd juhtkond ei teadvusta rikkumiste tähendust ja tähtsust, mistõttu ei saa Läti territooriumil tegutseda,“ teatas NEPLP.

Otsus jõustub neljapäeval, 8. detsembril.

Võttes arvesse, et Dožd kannab oma programmi üle ka YouTube’is, palub NEPLP kanali geoblokeeringut sellel platvormil, et sisu muutuks Lätis ligipääsmatuks. Venemaal võib Dožd internetis oma sisu jätkuvalt näidata, teatas Āboliņš,

NEPLP otsuse võib edasi kaevata.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et Vene telekanali Dožd litsentsi tühistamine Lätis demonstreerib illusioonide ekslikkust selle kohta, et kuskil on parem ja vabam kui kodus.

„Kogu aeg tundub mõnele, et kuskil on parem kui kodus. Ja kogu aeg tundub mõnele, et kuskil on vabadus ja kodus mittevabadus. Vaat see on üks ere näide, mis demonstreerib selliste illusioonide ekslikkust,“ ütles Peskov.

Jaga
Kommentaarid