„Grupp isikuid lasid öösel Tumso maha ja antud hetkel selgitatakse välja mõrva detaile,“ teatas 1ADAT. Muid üksikasju ei avaldatud, aga teatati, et eriteenistused peitsid ära Abdurahmanovi venna, vahendab Meduza.

Raadio Vabadus teatas, et Abdurahmanovi kaasvõitlejate sõnul tapeti ta ööl vastu 2. detsembrit. Rootsi võimud ei ole seni asja kommenteerinud.

Detsembri esimestel kuupäevadel ei saadud Abdurahmanoviga enam ühendust. Inimõiguslased teatasid, et ta on kadunud, ja andsid mõista, et ta võidi tappa.

Abdurahmanov on tuntud oma kriitika poolest Tšetšeenia võimude aadressil. 2015. aastal lahkus ta Venemaalt pärast seda, kui tal tekkis tüli Kadõrovi sugulastega.

Abdurahmanov sai Rootsis poliitilise varjupaiga. Tšetšeenias süüdistati teda sidemetes Islamiriigiga. Aastatel 2020 ja 2021 on Abdurahmanovi ja tema venna Muhammadi elu kallale juba kiputud. 2021. aasta detsembris teatas Abdurahmanov, et Tšetšeenias rööviti üheksat tema sugulast.

Rootsi politsei esindaja Sofia Hellqvist teatas ajalehele Aftonbladet, et ei saa neid teateid kinnitada ega anda ka muid kommentaare.