Ukraina relvajõudude teatel lasi Venemaa täna Ukrainasse 70 raketti, millest enam kui 60 õnnestus Ukraina õhutõrjel kahjutuks teha.

Ukraina õhujõudude esindaja Juri Ihnat teatas televisioonis, et välja lendasid Vene strateegilised pommitajad ja okupandid võivad lasta raketid välja lainetena, et neid hajutada ja Ukraina õhutõrje segadusse ajada. Ta rõhutas, et Venemaa jätkab ennekõike kriitilisele infrastruktuurile löökide andmist.

Sõjakorrespondent Andri Tsaplijenko teatas Ukraina õhutõrje allatulistatud rakettidest: neljast Harkivi oblastis ning ühest Poltava ja Dnipropetrovski oblastis.

Zaporižžja linnanõukogu sekretär Anatoli Kurtjev ütles, et seal kõlas mitu plahvatust, millest osa on vaenlase tabamused ja osa Ukraina õhutõrje edukas töö.

Ukraina presidendikantselei juhi asetäitja Kõrõlo Tõmošenko teatas, et Zaporižžja oblasti Novosofijivka asulas purunes mitu eramaja ja on vigastatuid. Veidi hiljem teatati, et Vene raketirünnakus hukkus Novosofijivkas kaks inimest ja sai vigastada veel kaks.

Plahvatustest teatati ka Tšerkassõ oblastist ja Odessast, samuti Hersonist ja Harkivist.

Jaga
Kommentaarid