Soome rahvusringhäälingu teatel taotles mees 2015. aastal Rootsis asüüli, kuna ta oli varem Türgis koostöö eest terroriorganisatsiooniga peaagu seitsmeks aastaks vangi mõistetud. Varjupaiga andmisest aga keelduti.

Anadolu väitel on Mahmut Tata nimeline mees nüüd Ankarasse lennutatud.

Türgi kahtleb ainsa NATO riigina Rootsi liitumises ning nõuab rootslastelt muu hulgas täpsustamata hulga tagaotsitavate, sealhulgas dissidentide ja kurdi aktivistide väljaandmist. Rootsi uus valitsus ütles suvel Madridis allkirjastatud Türgi-Rootsi-Soome kolmepoolse memorandumi kohta, et Rootsi kavatseb seda täita ja on selle poole juba samme astunud, ent seda tehakse Rootsi põhiseaduses lubatud raamides.

Seni ei ole Rootsi valitsus avaldanud selget seisukohta selle osas, kas Türgile kavatsetakse üle anda isikud, keda viimane peab terroristideks. Seal nimekirjas on muu hulgas veel mitmeid kurde, kes tulid Rootsi varjupaigataotlejana.

Oktoobri lõpus väljendas Ankara pettumust rootslaste aegluse pärast, sest poliitilisi dissidente, kurdi rahvuslasi ja Güleni islamiliikumisega seostatud inimesi polnud senini välja antud.