Poola linnas Lodzis toimuval OSCE ministrite nõukogu kohtumisel viibiv Kuleba ei täpsustanud ajakirjanikele ähvarduste sisu ega seda, kus asuvad kirjad saanud Ukraina saatkonnad. Ta lubas, et peagi antakse selle kohta ametlik kommentaar.

„See on selgelt uus terrorivorm. Teeme Hispaania ametivõimudega kõvasti tööd, et välja selgitada, kes selle taga on. Kindlasti on meil aimdus, kes selle taga on, kuid me peame seirama kogu selle kampaaniaga seotud agentide ja inimeste võrgustikku,“ sõnas Kuleba uudisteagentuurile Ukrinform.

Ta sõnas, et intsidendid saatkondades annavad tunnistust „sihipärasest laiaulatuslikust kampaaniast“ Ukraina vastu ja kinnitas, et selle eest vastutajad saavad karistuse.

Hispaania pealinnas Madridis asuvas Ukraina saatkonnas toimus eile plahvatus, mille tagajärjel sai kergelt vigastada esinduse turvatöötaja. Kirjapomm oli adresseeritud suursaadik Sergei Pogoreltsevile. Pogoreltsev avaldas hiljem arvamust, et kirja saatmise taga võib olla Venemaa, vahendab Meduza.

Täna sai teatavaks, et viimase nädala jooksul on pommidega kirju saadetud nii Hispaania peaministrile Pedro Sanchezile, riigi kaitseministeeriumile, USA saatkonnale Madridis, Torrejon de Ardozi linna õhujõudude baasile ning Kiievile relvi tarnivale ettevõttele Instalaza.

Jaga
Kommentaarid