Neljapäeval teatas politsei, et mehe isik on tänu laekunud vihjetele tuvastatud. Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juhi Hisko Varese sõnul on mees nüüd kinni peetud paragrahvi alusel, mis puudutab süütamist, millega põhjustatakse oht inimese elule või tervisele.

„23. oktoobri ööl sai häirekeskus teate, et Tallinna vanalinnas Laial tänaval põleb lahtise leegiga elumaja. Majast evakueeriti kuus elanikku, kes kõik õnneks pääsesid vigastusteta,“ kirjeldas Vares juhtumit. „Päästeameti inspektorid selgitasid, et kortermaja tulekahju ei saanud olla õnnetusjuhtum. Sündmuskoht viitas, et tuli sai alguse maja pööningult ja põhjus peab olema inimtekkeline.“

Järgmistel nädalatel kogusid uurijad ja kriminalistid päevi sündmuskohal lisatõendeid ning samal ajal käis töö võimaliku süütaja tuvastamiseks. Tunnistajate ütluste ja sadade tundide valvekaamerate salvestiste järgi tuvastati, kuidas nägi välja mees, keda võis kahtlustada kuriteo toimepanemises.

„Mehe isiku tuvastamiseks pöördusime abipalvega avalikkuse poole ning tänu kodanikelt laekunud vihjetele õnnestuski meil mees õige ruttu kindlaks teha ja kinni pidada. Juhtunu osas jätkub kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb süütamist, millega põhjustati oht inimese elule või tervisele,“ rääkis Vares.

„Suur aitäh kõigile, kes oma teadmisi mehe isiku osas meiega jagasid,“ lisas ta.