Rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk teatas neljapäeval, et komisjon vaatas läbi regionaalsete investeeringute ehk nn katuseraha kohta tehtud ettepanekud ja otsustas kaks neist nimekirjast välja jätta.

„Komisjon leidis, et mitut regionaalse investeeringu ettepanekut ei saa toetada nende sisu vastuvõtmatuse tõttu, ja otsustas need nimekirjast välja arvata,“ ütles Kokk. Ta täpsustas, et need olid toetused MTÜ Pamjatile ja MPEÕK Jõhvi Jumalailmumise kogudusele.

Mäletatavasti soovis riigikogulane Mihhail Stalnuhhin tänavu nn katuserahast 5000 euroga toetada Narva mittetulundusühingut Pamjat, mis pälvis tänavu augustis avalikkuse tähelepanu, kutsudes narvalasi üles valvsusele, sest riik kavatses teisaldada Narvast okupatsioonivägede tanki T-34.

Praegu leinab MTÜ Pamjat Narva tanki ja korraldab selle endises asukohas iganädalasi üritusi. Viimati koguneti lillede ja küünaldega tanki mälestama ja leinalaule laulma 21. novembril.

Teine tagasilükatud ettepanek puudutas 25 000-eurose toetuse maksmist MPEÕK Jõhvi Jumalailmumise kogudusele. Ettepaneku tegi riigikogulane Martin Repinski.

Jaga
Kommentaarid