„Kui ma räägin Ukrainast, räägin ma inimestest, kes muudetakse märtriks. Kui on olemas märtriks muudetud inimesi, on ka keegi, kes nad märtriks muudab. Kui ma räägin Ukrainast, räägin ma julmusest, sest mul on palju informatsiooni sisse tulevate vägede julmusest. Üldiselt on kõige julmemad ilmselt need, kes on Venemaalt, aga ei järgi vene traditsioone, nagu tšetšeenid, burjaadid ja nii edasi. Kindlasti on see, kes sisse tungib, Vene riik. See on väga selge. Mõnikord püüan ma mitte täpsustada, et mitte solvata, ja pigem mõista hukka üldiselt, kuigi on hästi teada, keda ma hukka mõistan. Ei ole vaja, et ma panen ees- ja perekonnanime,“ ütles paavst väljaandele America. The Jesuit Review.

Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova kuulutas TASS-i vahendusel, et paavsti avaldus tšetšeenide ja burjaatide kohta on „äärmine tõe moonutamine“.

„See ei ole enam russofoobia, see on moonutamine, ma isegi ei tea, millisel tasemel. Mäletate, 90ndatel aastatel, 2000ndate alguses räägiti meile täpselt vastupidist, et need on venelased, slaavlased, kes muudavad märtriks Kaukaasia rahvaid, aga nüüd räägitakse meile, et need Kaukaasia rahvad muudavad märtriks venelasi. See peab ju olema tõe moonutamine,“ ütles Zahharova.

Burjaatia vabariigi juht Aleksei Tsõdenov teatas, et „sõdurid Burjaatiast täidavad auga oma kohust ja on Vene armee parimate traditsioonide näide“.

Jaga
Kommentaarid