SEB Balti riskikindlustuse 2020. aasta uuringus osalenust leidsid peaaegu pooled vastajatest, et vajaksid mingil hetkel elukindlustust. Kahjuks valitakse aga kindlustus pahatihti odavama kuumakse põhjal, teadvustamata, et see ei pruugi neile anda loodetud kaitset.

„Kõige tihemini tulebki ette olukordi, kus pikaajalisel haiguslehel olles tasub kindlustus kliendi eest laenu kuumakseid. Peamised põhjused pikaajalisel haiguslehel on seotud õnnetustega, mille käigus on tekkinud näiteks luumurrud, mis takistavad töötegemist, ning paranemisperiood võib osadel juhtudel olla lausa mitu kuud,“ selgitab SEB Life and Pension Baltic SE Eesti filiaali kindlustus- ja pensioninõustajate üksuse juht Katrin Laks. „Kahjuks juhtub ka kurbi sündmusi, kus laenuga kodu ostnud ema või isa raske haiguse tõttu elu kaotab. Pere jaoks on see ääretult raske nii emotsionaalselt, kuid võib-olla ka finantsiliselt. Inimest see küll tagasi ei too, kuid rahaliselt on sel juhul abi kindlustuskaitsetest, mis aitavad laenujääki pangale tagastada või seda vähendada.“

Laksi sõnul tundub enamasti laenuvõtjale õige valik õnnetusjuhtumi surmakindlustus, millest on rahaline tugi lähedastele tema surma korral. „Ent selle kindlustuse puhul toimub hüvitise maksmine vaid õnnetuse tagajärjel toimunud surmajuhtumite puhul ning haigusest tingitud lahkumise korral lähedased hüvitist ei saa. Meie andmete põhjal on keskmiselt kuni 10% surmade põhjuseks õnnetusjuhtumid ehk enamus surmadest on põhjustatud haigustest. Muuhulgas suureneb Eestis kahjuks iga aastaga infarktide, insultide ja pahaloomuliste kasvajatega seotud haigusjuhtude arv.“

„Soovitame oma klientidele alati mõelda ette ja olla valmis majanduslikult keerukateks olukordadeks. Selleks on hea vastata mõnele küsimusele: kas sinu laenud ja liisingud saavad makstud ka juhul, kui pere sissetulek väheneb ja sind nende kõrval enam ei ole? Millest tuleb loobuda, kui pere sissetulek väheneb? Ja kas sul on piisavalt sääste, et vajaduse korral pääseda koheselt eriarsti vastuvõtule ja taastusravisse?“ ütleb Laks.

Laenu makseraskusi aitab ennetada ka laenukaitse kindlustus. „Haigused ja õnnetused ei ole ainsad asjaolud, mis võivad raskendada laenu tagasimakset. Üheks hirmuks on ka töökaotus, näiteks läbi koondamise. Siinkohal võib olla abiks töökaotuse kindlustuskaitse, mis tasub sel ajal laenumaksed või osa sellest. Seejuures kindlustusvõtja surma või raske tervisekahjustuse korral maksab kindlustus pangale tagasi kogu laenujäägi või kokkulepitud osa sellest.“

Elus tuleb ikka ette ootamatusi.

Lisaks laenumaksete- või laenujäägi kindlustamisele on võimalik tagada rahaline turvatunne endale ning lähedastele läbi elukindlustuse, mida SEBs on võimalik sõlmida Riskikindlustuse lahendusena. See tagab lähedastele rahalise turvatunde nii kindlustatu õnnetuse kui ka haigusest põhjustatud surma korral. Samuti on elukindlustuse juurde võimalik võtta täiendavaid kindlustuskaitseid, nagu õnnetusjuhtumi päevaraha, õnnetusjuhtumi invaliidsuse ja kriitiliste haiguste kaitse, mille abil on võimalik korraldada taastusravi- ja muude ravikulude katmist. SEB Riskikindlustuse lahenduse juures ei mängi hüvitise väljamaksmisel rolli, kas surma põhjuseks oli õnnetus või haigus. Hind on küll veidi kallim kui õnnetusjuhtumi surmakindlustusel, kuid kaitse oluliselt laiem.

Elus tuleb ikka ette ootamatusi. Kindlustus tagab kriitilistel hetkedel majandusliku turvatunde ja aitab laenu makseraskusi ennetada. Küsimuste korral võta ühendust kindlustuseksperdiga ja tutvu lepingu tingimustega, et olla kindel, et saad just sellise kindlustuse, mida sul vaja on.

Elukindlustuse kohta saad lugeda ka kindlustusseltside liidu veebilehelt.

Kindlustust pakub SEB Life and Pension Baltic SE Eesti filiaal. Töökaotuse kindlustuskaitset pakub PZU Kindlustus, AB „Lietuvos draudimas“ Eesti filiaal. Teile sobiva kindlustuslahenduse leidmiseks soovitame tulla nõustamisele, kus saame välja selgitada Teie kindlustushuvi ja nõudmised kindlustuslepingule. Enne lepingu sõlmimist tutvuge tingimustega www.seb.ee ja pidage nõu asjatundjaga, helistades telefonil 665 8020 või kirjutades kindlustusleping@seb.ee.

Jaga
Kommentaarid