Kolmandik NATO riikidest on see-eest endiselt võimelised Ukrainat varustama märkimisväärses koguses relvadega. Nende riikide seas on suured liitlased Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja Holland, lisas allikas.

Väljaandega rääkinud ekspertide sõnul tarbitakse Ukraina ja Venemaa vahelises sõjas relvi ja laskemoona määral, mida pole nähtud alates teisest maailmasõjast ning lääs polnud selleks valmis.

NATO on annetanud juba Ukrainale 40 miljardi dollari väärtuses relvi. Euroopa Liit on läbi Euroopa rahutagamisrahastu heaks kiitnud liikmesriikide poolt Ukrainale antud sõjalise abi asendamise 3,1 miljardit euro väärtuses, kuid peaaegu 90 protsenti sellest fondist on ammendunud, kirjutas NYT eile.

Päevi kestnud intensiivne Vene vägede pommitamine sunnib Hersoni elanikke põgenema.

Associated Press teatas, et veoautode, kaubikute ja sõiduautode rivi ulatus laupäeval Hersoni äärelinnas kilomeetri pikkuseks või pikemakski. Osadel olid küljes järelhaagised, veeti loomi ja muid asju.

Paljud tsiviilisikud olid õnnelikud, et nende linn on tagasi võidetud, kuid kurvastavad, et nad ei saa sinna jääda, vahendab AP.

„On kurb, et lahkume oma kodust,“ ütles autode rivis seisev Jevhen Jankov.

„Nüüd oleme vabad, aga peame lahkuma, sest pommitatakse ja elanike seas on hukkunuid.“

„Elasime läbi tõelise põrgu. Meie naabruskond põles, see oli õudusunenägu. Kõik oli leekides,“ lisas teine.

Jaga
Kommentaarid