Üle Kiievi on tööle pandud nn „võitmatusepunktid“, kus on generaatorite abil tagatud küte, sidevahendid ja samuti toit, lisas sõjalise administratsiooni juht Oleksii Kuleba Telegramis. Tema teatel on oblastis kannatada saanud mitu kriitilise tähtsusega taristuobjekti. „Tabamused on olnud ka Võšhorodi kõrgelamutes ja Tšabanõ erasektoris,“ kirjutab ta. „Üle 20 ohvrile osutatakse juba kogu vajalikku abi. Kahjuks on üks hukkunu.“

„Pealinnas sai pihta üks taristuobjekt, püsige varjendites!“ kirjutab Telegramis Kiievi linnapea Vitalõi Klõtško. Hiljem teatas ta veel mitmest plahvatusest. Linna sõjalise adminisratsiooni teatel said Kiievis asunud kahekorruselise maja pommitamisel surma kolm ja haavata kuus inimest.

Linnas teatatakse ka elektrikatkestustest. Meedia teatel on Kiievi, Harkivi, Hmelnitskõi, Mõkolajivi, Lvivi, Zaporižžja, Ternopili ja Sumõ oblastid osaliselt ilma elektrita.

Ukraina meedia teatel on Lõuna-Ukraina tuumaelektrijaama generaatorid pärast elektritaristut tabanud rünnakuid erakorraliselt välja lülitatud. Kogu Odessa oblast on ilma elektrita.

Elektrikatkestused tabasid ka Moldova pealinna Chișinăud ja teisi regioone.



Jaga
Kommentaarid