Koostöös politsei ja rahvuskaardi töötajatega kontrollis SBU hoolikalt enam kui 350 kirikuruumi ja 850 isikut.

Enam kui 50 isikut kuulati vastuluure eesmärkidel põhjalikult üle muu hulgas polügraafi kasutades. Nende hulgas oli nii Ukraina kodanikke kui ka välismaalasi, sealhulgas Venemaa kodanikke, kes viibisid nende objektide territooriumil.

Mõned isikud esitasid Nõukogude Liidu passid ja sõjaväepiletid, mõnedel ei olnud aga üldse originaaldokumente, vaid ainult koopiad, või olid neil võltsimise tunnuste või kahjustustega Ukraina passid.

Kiievi Petšerski kloostris viibis 32-aastane Ukraina kodanik, kes võib olla osalenud Vene-meelse infoagentuuri Antvan õigusvastases tegevuses Ukrainas. Ta on sealjuures samanimelise Vene ettevõtte Antvan Group omaniku, Venemaa kodaniku A. V. Orlovi usaldusisik. Viimane omas Ukrainas mitmeid maatükke ja toitlustuskohti. Praegu on tema varad kriminaalmenetluse raames arestitud.

Läbiotsimiste käigus leiti veel Vene-meelset kirjandust, mida kasutati õppetöös seminarides ja pühapäevakoolides muu hulgas „vene maailma“ propagandaks, ning sularaha kogusummas üle kahe miljoni grivna, üle 100 000 USA dollari ja mõne tuhande Vene rubla.

Jaga
Kommentaarid