Mõkolajivi oblasti sõjaadministratsiooni juht Vitali Kim teatas, et Venemaa tõstis õhku üheksa Tu-95 ja lasi okupeeritud Mariupoli lähedal lennukitelt välja vähemalt viis raketti. Hiljem teatas Kim, et rakette on palju ning need saabuvad idast ja lõunast. Plahvatused kõlasid muu hulgas Kiievis. Taevasse tõusis musta suitsu sammas.

Rakettide saabumist kinnitas Kiievi linnapea Vitali Klõtško. Tabati infrastruktuuriobjekti. Veidi hiljem teatas Klõtško massilisest rünnakust Kiievile. Löögi all olid linna erinevad piirkonnad. Kiievi linna sõjaadministratsiooni teatel on vähemalt üks inimene hukkunud ja üks vigastada saanud. Dnipropetrovski oblastinõukogu juht Mõkola Lukašuk teatas, et on raketilöögi oht ja töötab õhutõrje.

Kiievi oblasti sõjaadministratsiooni juht Oleksi Kuleba teatas, et seal on pihta saanud elamupiirkond ja kriitilise infrastruktuuri objektid. Plahvatustest teatasid Poltava oblasti sotsiaalmeediakanalid. Kaht plahvatuse heli oli kuulda Krementšukis. Ka Vinnõtsja oblasti sõjaadministratsiooni juht Serhi Borzov teatas, et oblast on löögi all. Pihta saavad infrastruktuuriobjektid. Plahvatusi on kuulda olnud ka Lvivis. Linnapea Andri Sadovõi teatas, et kogu linn jäi elektrita.

Ukraina presidendikantselei juht Andri Jermak märkis, et Venemaa lasi raketid välja kohe pärast seda, kui Euroopa Parlament oli ta terroririigiks tunnistanud.

Vene okupandid andsid ööl vastu kolmapäeva tuld Zaporižžja oblastis asuva Vilnjanski sünnitusmajale, kus hukkus vastsündinu, teatas oblasti sõjaadministratsiooni juht Oleksandr Staruhh.

Jaga
Kommentaarid