Vovani ja Lexuse poolt internetti üles pandud seitsme ja poole minutises salvestuses vastab Duda inglise keeles helistajale, kes püüab matkida prantsuse aktsenti, vahendab Reuters.

Duda langes Venemaalt tehtud tüngakõne ohvriks juba teist korda. Seekord leidis see aga aset õhtul, kui kogu maailm kartis, et sõda võib levida väljapoole Ukraina piire.

„Emmanuel, usu mind, ma olen eriti ettevaatlik,“ ütleb Duda salvestuses. „Ma ei taha sõda Venemaaga ja usu mind, ma olen eriti ettevaatlik, eriti ettevaatlik.“

„Pärast raketiplahvatust Przewodówis, pidevate telefonikõnede ajal riigi- ja valitsusjuhtidega, ühendati isik, kes väitis, et on Prantsusmaa president Emmanuel Macron,“ teatas Poola presidendikantselei Twitteris. „Kõne käigus mõistis president Andrzej Duda ebatavalisest viisist, kuidas vestluskaaslane vestlust läbi viis, et see võis olla pettuse katse, ja lõpetas vestluse.“

Duda kantselei teatas, et uurib, kuidas õnnestus helistajatel Dudaga ühendust saada.

2020. aastal helistasid Vovan ja Lexus Dudale, esinedes ÜRO peasekretäri António Guterresina, mis tekitas juba tollal küsimusi presidendikantselei telefonikõnede alase julgeoleku kohta.

Vovan ja Lexus on Venemaal tuntud kuulsustele ja poliitikutele helistamise poolest. Õnge on läinud näiteks Macron, Elton John, Boris Johnson ja paljud teised.