Sallile juhtis tähelepanu Euroopa Parlamendi liige Rumeeniast Alin Mituța, vahendab Romania Journal.

„Vastutustundetu käitumine Viktor Orbáni poolt, kes näitas ennast täna kandmas salli Suur-Ungari kaardiga. See on revisionistlik žest, mis seab Orbáni Putini kõrvale, kes samuti unistab piiride muutmisest. See on järjekordne vastuvõetamatu sõnum Ungari peaministrilt pärast seda, kui ta rääkis veidi aega tagasi „puhtast rassist“, mis meenutas natsiperioodi. Orbán peab vastutama sellise tegevuse eest, mis ei sobi kokku liberaalsete demokraatiate perekonna liikme staatusega,“ kirjutas Mituța Facebookis.

„Ungari peaminister kandmas salli Suur-Ungari kaardiga. Kui julgustav Ungari naabritele,“ kirjutas Euroopa Parlamendi liige Daniel Freund.

„Selline žest on ilmselges vastuolus avatuse ja kahepoolse dialoogi taastamise õhkkonnaga hiljutistel konsultatsioonidel, mida Rumeenia välisminister pidas Budapestis nii Ungari kolleegi kui ka Ungari peaministriga,“ öeldakse Rumeenia välisministeeriumi avalduses.

Reageeris ka Ukraina välisministeeriumi esindaja Oleh Nikolenko: „Revisionismi idee propaganda Ungaris ei võimalda Ukraina-Ungari suhete arengut. Ukraina välisministeeriumi kutsutakse Ungari suursaadik, kellele tehakse teatavaks Viktor Orbáni käitumise vastuvõetamatus.“