Kui Fierro mõistis, et tulistaja pritsib kuule klubis, kuhu ta oli tulnud sõprade ja sugulastega aega veetma, hakkasid tema sõjaväelase instinktid kohe tööle, vahendab Associated Press.

Kõigepealt heitis Fierro pikali, et kuule vältida ja püüdis siis hakata tulistajalt relva ära võtma.

Fierro oli klubis koos tütre Kassy, viimase poisssõbra ja veel mitmete sõpradega, et vaadata drag show’d ja pidada sünnipäeva. Kassy poisssõber Raymond Green Vance sai surmavalt pihta.

Põrandalt üles vaadates nägi Fierro tulistaja kuulivesti ja rahvast, kes oli põgenenud klubi terrassile. Liikudes ründaja suunas, haaras Fierro tema kuulivestist ja tõmbas ta maha ning karjus teisele klubi külastajale Thomas Jamesile, et see relva tulistaja käeulatusest eemale toimetaks.

Kui Fierro ja James tulistajale lööke jagasid, püüdis ta oma püstolit haarata. Fierro haaras selle oma kätte ja kasutas nuiana.

„Ma püüdsin talle lõppu peale teha,“ ütles Fierro.

Siis möödus drag show’ jaoks kostümeeritud esineja ja Fierro käskis tal tulistajat lüüa. Drag queen virutas selle peale kõrge kontsaga kingaga tulistajale näkku.

„Ma armastan neid,“ ütles Fierro linna LGBTQ kogukonna kohta. „Mul ei ole muud peale armastuse.“

Fierro ja James surusid tulistajat vastu maad, kuni politsei saabus. Fierrol pandi lühikeseks ajaks käed raudu ja ta istus politseiautos, kuni korrakaitsjad püüdsid olukorda rahustada.

Colorado Springsi politseiülem Adrian Vasquez ütles eile, et Fierro tegutses vapralt.

Küsimusele oma kangelaslikkuse kohta vastas Fierro: „Ma olen lihtsalt üks tüüp San Diegost.“

Kahtlusalune, kellel oli kaasas mitmeid relvi ja lisamagasine, on silmitsi mõrva ja vihkamiskuritegude süüdistustega.