Tänavaid hooldatakse nii öösel kui päeval sõltuvalt lume sadamisest. Parkides auto tänavale, peab teehooldusmasin sellest mööda sõitma ja auto juurest jääb lumi koristamata, selgitab linnavalitsus. Neil, kes masina oma hoovi ajavad, on kodu juures mugavam liikuda, sest maja kõrvalt on tänav puhastatud ning kiirabi- ja päästeautod pääsevad vajadusel kodu juurde.

Tänavatel parkivad autod segavad lumekoristust kõikjal linnas, eeskätt kitsamatel tänavatel. Nädalavahetusel oli pargitud autodega probleeme näiteks Mai rajoonis, kus autod takistasid teehooldusmasinate tööd.

Igivanaks teemaks on sissesõiduteede ette lükatud vallid ja kõnniteelt sõiduteele visatud lumi. Kui lumesahk iga 50 meetri tagant sissesõiduteid hakkaks puhastama, ei jõuaks ta niipea teistele tänavatele. Neil, kellel auto hoovi ei mahu, tasuks pargitud auto ümbrus endal puhtaks teha, märgib linn.

„Eriti hoolas tuleks olla siis, kui lumi on veel kohev. Hiljem on märga lund tunduvalt raskem koristada ja kui külmetab, tekivad rööpad,“ ütles linnavalitsuse teede peaspetsialist Jaak Kanniste.