Eile nõudis Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, et peale Poola ja USA ekspertide tuleks sündmuspaika uurima lubada Ukraina uurijad. Poola ja USA teatel põhjustas juhtumi Ukraina õhutõrjerakett, ent Zelenskõi on seda väidet kahtluse alla seadnud.

Venemaa ründas hommikul Ukrainat rakettidega strateegilistelt pommitajatelt Volgodonski piirkonnast ja Mustalt merelt ning kamikaze-droonidega põhjast, teatas televisioonis Ukraina õhujõudude esindaja Juri Ihnat.

„S-300 on muutunud tüüpiliseks ööpäev läbi, tehti löögid nende rakettidega, mis lendavad rindelähedastesse linnadesse ballistilisel trajektooril. Vaenlasel töötavad ka mitmikraketiheitjad. Ja rünnak, mis põhjustas häire, oli rünnak tiibrakettidega strateegilise lennuväe lennukitelt Tu-95. Tavaliselt rünnatakse Volgodonskist, see on Rostovi oblastis, tiibrakettidega H-101, H-555. Samaaegselt toimus rünnak Shahedidega Ukrainast põhja poolt, ilmselt Valgevene territooriumilt Kurski oblastist. Ja täpselt pool tundi tagasi oli rünnak Musta mere akvatooriumist, ilmselt rakettidega Kalibr,“ rääkis Ihnat.

Venemaa andis täna hommikul Ukrainale taas raketilöögi. Kell 7.30–8.00 anti õhuhäire enamikus Ukraina oblastites.

Kell 8.30 teatas Suspilne Dnipro, et linnas oli kuulda plahvatusi. Pihta sai kaks piirkonda. Tööstusettevõttes puhkes suur tulekahju ja kahjustada said elumajad selle kõrval. Kannatanute hulgas on 15-aastane tüdruk, teatas Dnipropetrovski oblasti sõjaadministratsiooni juht Valentõn Reznitšenko. Kell 10.40 teatati Dniprost juba kaheksast kannatanust ja viimastel andmetel on neid 14.

Ukraina peaminister Denõss Šmõhal teatas, et täna olid Venemaa sihikul Ukraina gaasivõrk ja ettevõtted Dnipros, Pivdenmaš.

Plahvatusi oli kuulda ka Kiievis. Andmeid ohvrite ja purustuste kohta ei ole. Õhuhäire ajal tulistati Kiievi kohal alla neli raketti ja viis drooni Shahed, teatas Kiievi linna sõjaadministratsioon.

Kella 9.15 ajal sai teatavaks, et venelased ründasid infrastruktuuriobjekti ka Odessa oblastis. Seal on teada kolm kannatanut.

Harkivi oblasti sõjaadministratsiooni juht Oleh Sõnjehubov teatas, et Vene okupandid andsid raketilööke Izjumi rajooni kriitilise infrastruktuuri pihta. Kolm töötajat sai vigastada.

Õhutõrje töötas teadete kohaselt ka Kiievi, Tšerkassõ, Poltava ja Lvivi oblastis.

Mitme oblasti juhid hoiatasid ohu eest.

Zaporižžja oblastis hukkus öises raketilöögis vähemalt neli inimest.

Jaga
Kommentaarid