Oma valimisliiduga „Südamega Tartu“ 2017. aasta kohalike omavalitsuste valimistel Tartus konkurentsi pakkunud Kaldalu tegi pommiähvarduse sama aasta oktoobris Tartu esinumbrite valimisdebati eel. Kaldalu arvas prokuratuurile teadaolevalt, et debatt toimub ERR-i Tartu stuudios, mistõttu saatis ta koos sõber Reio Lauritsaga kõnekaardi numbrilt häirekeskusse sõnumi sisuga „UUDIS TEILE Valimised on epaseaduslik! etv tartustuudio lõhkeb kella 21.15 bomm UUDIS TEILE“ (kirjapilt muutmata – toim).

Tegelikult toimus valimisdebatt sel õhtul Tallinnas.

Pommiähvarduse tõttu piirasid politsei ja Lõuna-Eesti pommigrupp juurdepääsu ERR-i Tartu stuudiole ja selle lähiümbrusele ning sulgesid pea tunniks ajaks seal lähistel ka liikluse. Pommigrupp stuudiost lõhkeseadeldist ei avastanud.

Oma tegevusega häirisid Laurits ja Kaldalu politsei poolt piiratud piirkonnas elavate, liiklevate ja töötavate isikute liikumisvabadust, avalikku kindlustunnet ja üldist õigusrahu.

Kaldalu suhtes on kohtumenetlus nõnda kaua veninud, sest süüdistatav on korduvalt sellest põgenedes hoidunud. Viimati näiteks lubati tal elektroonilise järelevalve all vabaduses olla, kuid jättis jalavõru laadimata ja põgenes siis taas.

Tartu maakohus mõistis tänase otsusega Kaldalule pommiähvarduse eest 10 kuud ja 25 päeva vangistust, mis tal tänasega vahi all oleku ajal juba kantud on.

Kaldalu kanda jäävad ka menetluskuludena sundraha 705 eurot, määratud kaitsjatasu summas 9492 eurot ja tunnistajate kulud summas 282 eurot. Lisaks peab Kaldalu kandma ka vaitud kaitsja tasu summas 8859 eurot.