2. juunil märkas politseipatrull Jõhvi linnas Narva maanteel, et vastutulev sõiduauto Volkswagen Sharan võib ületada kiirust. Politseinikud keerasid auto ringi ning andsid Volkswageni juhile peatumismärguande, mille peale viimane otsustas kiirust lisada ning püüda politseinike eest ära sõita. Kohati kihutas Morozov vähemalt 140 km/h.

Volkswagenit asus jälitama mitu politseiautot. Üheksa minutit hiljem otsustas Volkswageni juht sõiduki Ahtmes peatada. Politseinikud pidasid mehe kinni ning viisid jaoskonda. Algatati kriminaalmenetlus.

Et Morozov oli pea kahepromillilises joobes, saatis prokuratuur ta joobes juhtimises süüdistatuna kohtu alla. Ametlikult jõuti tema kiiruseks fikseerida 125 km/h.

Tema marsruut üheksa minuti pikkuse tagaajamise vältel läbis korduvalt Jõhvit, Jõhvi valda ja Kohtla-Järve linna.

Viru maakohus mõistis esmaspäeval Morozovi viieks kuuks vangi. Lisakaristusena võetakse kohtuotsuse jõustumisel Morozovilt aastaks ära ka juhiluba.

Prokurör Sergei Listovi sõnul ei karistata tavaliselt joobes juhtimise eest esmakordselt vahele jäänud inimest nõnda karmilt, üldjuhul määratakse vaid kohustusi, näiteks osalemine sotsiaalprogrammis.

„Aga iga juhtumi puhul arvestatakse üksikasjadega ning tehakse otsus inimesest lähtuvalt. Praegusel juhul oli mehe käitumine niivõrd ohtlik ja tema süü oli sedavõrd suur, et ei olnud teist võimalust, kui karistada teda nii rangelt,“ selgitas Listov.