MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 33,2%, konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 26,1% ja Keskerakonda 15,3% valimisõiguslikest kodanikest.

Liidrikohal oleva Reformierakonna toetus püsib hetkel stabiilsena ning nädalaga märkimisväärselt ei muutunud. Teisel kohal oleva EKRE toetus langes nädalaga ühe protsendi võrra. Keskerakond aga suutis viimase nädalaga toetust kasvatada 1,2 protsendi võrra ning viimase kolme nädalaga on nad toetust suurendanud 2,1 protsenti.

Esikolmikule järgnevad parlamendiväline Eesti 200 (8,7%), Isamaa (7,2%) ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond (6,5%).

Seega toetab koalitsioonierakondi kokku 46,9% ja opositsioonierakondi 41,4% vastajatest. Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 18. oktoobrist 14. novembrini, mil kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku.

Kui riigikogu valimised toimuks täna, saaks Reformierakond 37 kohta, EKRE 28 kohta, Keskerakond 16 kohta, Eesti 200 kaheksa kohta ning Isamaa ja Sotsid mõlemad kuus kohta.

Tulemuste presenteerimisel on ühiskonnauuringute instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil – telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.