„Ameerika tagasitulek algab just nüüd,“ ütles ta oma toetajatele ja lisas, et soovib „muuta Ameerika taas suureks ja kuulsusrikkaks“.

„Võitlen nii, nagu keegi pole kunagi varem võidelnud. Me alistame vasakradikaaldemokraadid, kes üritavad meie riiki seestpoolt hävitada,“ märkis Trump oma toetajaile peetud kõnes.

Samas on endist presidenti süüdistatud vabariiklastele pettumust valmistanud esinemises hiljutistel vahevalimistel, kuna seal ennustatud „punane laine“ ehk enamuse saamine vabariiklastel ei realiseerunud.

Vabariiklased on vahevalimiste järel saavutamas küll enamust esindajatekojas, kuid see jääb napiks. Valijad lükkasid suuresti tagasi need kandidaadid, kes toetasid Trumpi tõendamata väiteid valimispettuste kohta 2020. aastal.

Presidendiks kandideerimiseks peab Donald Trump esmalt võitma vabariikliku partei sisevalimised. Eelmisel nädalal sõimas Trump Florida kuberneri Ron DeSantist – tõusvat vabariiklaste tähte, kes peaks kandideerima ka partei 2024. aasta kandidaadiks.

BBC Põhja-Ameerika korrespondent Anthony Zurcher kommenteeris, et Donald Trump pakkus oma kõnes ka viiteid, kuidas kavatseb tulevast kampaaniat kujundada. Ta uhkustas oma tulemustega presidendina, vähendas koroonapandeemia ajal tekkinud raskusi ja tehtud eksimusi ning ignoreeris täielikult oma kuudepikkust keeldumist tunnistada valimiskaotust, mis kulmineerus 6. jaanuaril rünnakuga USA kapitooliumile tema toetajate poolt.

Seejärel pööras ta sihi mehele, kes teda viimati alistas ehk president Joe Bidenile, kritiseerides kasvavat inflatsiooni, USA lahkumist Afganistanist ja sisserände hüppelist kasvu USA piiril. Venemaa agressioonist Ukraina vastu rääkis Trump vähe, öeldes vaid, et tema ajal poleks seda juhtunud.

14. juunil 1946 New Yorgis sündinud Donald Trump oli 2017-21 Ameerika Ühendriikide 45. president. Ühtlasi oli ta toona 70-aastasena vanim ametisse astunud president. Mullu tema mantlipärijaks saanud demokraat Joe Biden oli ametisse astudes aga 78-aastane.