Kaja Kallas märkis enne kohtumist, et peamiselt plaaniti arutlusele tuua julgeolekuküsimused, LNG-termiali temaatika, aga ka majandussuhted. Ta leidis, et sidet Soome ja Eesti vahel saab praegusel ajastul tugevdada eelkõige majandussuhete kaudu.

Seminaril osalesid Eesti valitsusest lisaks peaministrile veel välisminister Urmas Reinsalu, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, majandus- ja taristuminister Riina Sikkut ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan. Soomet esindasid samuti vastavate valdkondade ministrid. Kui teised ministrid suundusid Helsingisse laeval, siis välisminister Urmas Reinsalu saabus põhjanaabrite pealinna lennukiga.

Valitsusliikmed keskendusid seminaril Eesti-Soome tulevikukoostöö raporti soovituste elluviimisele. Selle aasta kevadel esitletud raport annab ülevaate Eesti ja Soome suhete hetkeseisust ning soovitustest uuteks koostöövõimalusteks. Ettepanekud hõlmavad eelkõige digi- ja rohelise tuleviku teemasid, majanduse edendamist ning haridus- ja kultuurikoostööd. Raporti autorid on Jaak Aaviksoo ja Anne-Mari Virolainen.

Pärastlõunal esines peaminister soomlastest arvamusliidritele ettekandega sealses mainekas välispoliitika mõttekojas Paasikivi Seltsis. Jutupunktid kätkesid Ukraina sõda ja Venemaa ohtlikke ambitsioone.

Välisminister Urmas Reinsalu ja Soome välisminister Pekka Haavisto arutasid kahepoolsel kohtumisel muuhulgas Eesti ja Soome suhteid ning julgeolekuolukorda Euroopas.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan ja Soome teede- ja sideminister Timo Harakka kirjutasid alla logistikasektori digitaliseerimisese ühisavaldusele. Lisaks kohtus minister Järvan idufirmade ja ettevõtluse linnakus „Maria 01“ Soome iduettevõtjatega.

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut külastas uurimisinstituuti VTT Technical Research Centre of Finland, kus ta arutles tuumaenergeetika teemal.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas külastas lisaks seminarile Helsingi Ülikooli, kus ta kohtus humanitaarteaduskonna dekaani Pirjo Hiidenmaa, soome-ugri ja põhjamaade keelte osakonna juhataja Terhi Ainiala, professor Riho Grünthali ja eesti keele lektorite Sigrid Kaasik-Krogeruse ja Annekatrin Kaivapaluga.