On kindlaks tehtud, et nädala jooksul kulutab inimene nõude pesemisele veidi rohkem kui viis tundi. See on suhteliselt pikk aeg. Eriti kui arvestada, et tänapäevased tehnoloogiad suudavad seda ülesannet meie asemel täita, andes võimaluse pühendada need viis tundi millelegi päriselt olulisele. Kvaliteetne nõudepesumasin, mis on varustatud vajalike funktsioonidega, on tõesti väärtus, mitte luksus või raiskamine. Tänapäeval pakuvad nõudepesumasinad enamat kui lihtsalt nõudepesu.

Mitte ainult nõude pesemiseks

Nõudepesumasina peamine ülesanne on muuta määrdunud nõud uuesti säravpuhtaks, kuid paljud arvavad siiani, et need seadmed kulutavad ebaproportsionaalselt palju vett ja elektrit. See pole aga kaugeltki nii. Eriti praegu, seoses energiahindade järsu tõusuga, muutub igakuiste kulude vähendamise küsimus üha olulisemaks ning Beko nõudepesumasinad vähendavad märkimisväärselt vee- ja elektritarbimist.

Nõudepesumasin on väärtuslik investeering, mis tasub end ära suhteliselt lühikese ajaga.

Näitena võib tuua tavalise nõudepesumasina, mis kulutab keskmiselt 370 kWh aastas, kuid kõrgeima energiatõhususe tasemega seadme elektritarbimine on alla 240 kWh. 2019. aastal Ida-Euroopa riikides läbi viidud Nielseni uuringu tulemused kinnitavad, et tootja Beko nõudepesumasinad tarbivad keskmiselt 0,9 kWh päevas, mis rahas väljendatuna on umbes 50 senti.

Kahtlemata on see väärtuslik pikaajaline investeering, mis tasub end ära suhteliselt lühikese ajaga. Taastumatute loodusvarade tarbimise vähendamine ei ole mitte ainult rahakotisõbralik, vaid ka keskkonnasõbralik lahendus, mis edendab jätkusuutlikkust ja rohelisema eluviisi järgimist.

Tippklassi funktsionaalsus tänapäevases võtmes

Vaieldamatult on uue kodumasina otsimisel üks olulisemaid tegureid, mida me arvesse võtame, funktsionaalsus, sest just nii on võimalik igapäevaelu lihtsamaks muuta, lubades nutikatel seadmetel teha aeganõudvaid ja väsitavaid kodutöid meie asemel.

Säravad ja laitmatult puhtad nõud

Nõudepesumasinad on nagu võlumasinad. Paneme nendesse määrdunud nõud ning mõne aja pärast on need juba ideaalselt puhtad, kuivad ja jälle valmis lemmikroogade serveerimiseks.

Nõudepesumasinad on nagu võlumasinad.

Erandiks pole ka Beko nõudepesumasinad, lisaks on need varustatud spetsiaalse funktsiooniga Sanitize, mis hävitab 75 °C temperatuuri juures kõik soovimatud mikroorganismid. Tänu täiendavale pesuotsikule suudavad nõudepesumasinad eemaldada ka kõige tõrksama mustuse, tagades samal ajal viis korda tõhusama pesu. Tehnoloogia AquaIntense tagab ka märkimisväärse kasu tervisele ja heaolule.

Nõudepesumasinate sarjas Beko Beyond kasutatakse patenditud tehnoloogiat CornerIntense, mis tagab veejugade aktiivse liikumise kogu nõudepesumasina ulatuses – isegi raskesti ligipääsetavates kohtades, kus vesi ja pesuvahend pääsevad nõudele ligi igast küljest.

Kohandatud pesurežiim

Tänu spetsiaalsele tehnoloogiale GlassShield suudavad nõudepesumasinad määrata vee karedust, millest juhindudes kohandatakse nõude pesurežiimi. Sel viisil on võimalik nõude eluiga pikendada 20 korda, kusjuures nõud on alati täiesti puhtad ja säravad.

Uks, mida ei pea ise avama

Tänu funktsioonile SelfDry avaneb uks automaatselt, mis tagab värske õhu sissepääsu masinasse ja nõude tõhusama kuivatamise. Režiimi on võimalik seadistada ka nii, et näiteks 5–15 minutit enne pesutsükli lõppu avaneb uks automaatselt vastavalt kindlale temperatuurile.

Kas nõudepesumasinat on võimalik valesti kasutada?

Seade teatab, et pesutsükkel on lõppenud, hakkad puhtaid nõusid välja võtma, kuid sind tabab ebameeldiv üllatus – mõned neist on endiselt määrdunud... Võimalik, et süüdi ei ole nõudepesumasin, vaid selle vale kasutamine. Siin on mõned näpunäited, mis on abiks näiteks Beko uue põlvkonna nõudepesumasinate valimisel:

  • nõusid ei ole vaja eelnevalt loputada, sest tänu sisseehitatud tehnoloogiatele suudab seade ise toime tulla isegi kuivanud toidujääkidega. Kusjuures sellisel viisil toimides saad vähendada ka veetarbimist;

  • nõudepesumasin on soovitatav täis laadida. Vee- ja elektrikulu on sama, olenemata sellest, kas pesed kolm või kümme taldrikut. Eriti juhul, kui on vaja pesta rohkem kui kuus toidunõud, on targem usaldada see ülesanne nõudepesumasinale;

  • elektri kokkuhoid ja täiesti puhtad nõud ühekorraga on võimalik. Nõudepesumasinad on varustatud erinevate lisafunktsioonidega, mis tagavad näiteks nõude tõhusa kuivatamise ebaproportsionaalselt palju elektrit tarbimata.

Kuidas pikendada nõudepesumasina eluiga?

Seadme regulaarne hooldus pikendab oluliselt selle eluiga. Aga mida tähendab seadme eest hoolitsemine? Esiteks tuleb regulaarselt kontrollida, ega filtrisse ei ole kogunenud toidujääke, sest see vähendab märkimisväärselt nõudepesumasina jõudlust.

Tuleb puhastada ka nõudepesumasina sisemust. Puhastusvahendite valik on üsna lai, aga kui sulle meeldivad naturaalsed vahendid, suudavad ka äädikas ja söögisooda nõudepesumasina tõhusalt puhastada. Äädikas neutraliseerib lõhnu ja desinfitseerib, sooda aga eemaldab plekke ja muudab seadme veatult puhtaks.

Seadme puhastamist alustades pea meeles, et see peab olema täiesti tühi. Kõigepealt pühi kokku kogu nähtav mustus, puhasta filter ja kontrolli, et toidujäägid ei oleks kogunenud pesuotsikutesse või pragudesse. Seejärel seadista masin pesurežiimile ja puhka, lastes puhastusvahenditel oma tööd teha.

Suur, väike või keskmine?

Kodumasinate ostmisel kerkib alati esile küsimus suuruse kohta. Esiteks tuleb arvestada sellega, kui palju on ruumi. Kui seda on piisavalt, on võimalik valida eraldiseisev või integreeritav nõudepesumasin. Samuti tuleks tähelepanu pöörata sellistele teguritele nagu nõude kogus ja pesemise sagedus. Väikese suurusega seadmesse on võimalik laadida keskmiselt 5–6 komplekti nõusid, standardsesse integreeritavasse mudelisse 9–12 komplekti ja täissuuruses eraldiseisvasse mudelisse 12–16 komplekti.

Multifunktsionaalne nõudepesumasin, mis on disaini poolest atraktiivne ja sobib ideaalselt interjööri, on tänapäevase inimese jaoks vajalik kodumasin. Kvaliteetne ja jätkusuutlik seade on loodus- ja inimsõbralik valik, mis võimaldab vähendada igakuiseid kulutusi, hoolitsedes samal ajal meie tervise ja heaolu eest.

Jaga
Kommentaarid