Valimisliit Restart andis teada, et nad ei pea võimalikuks Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatidega koalitsioonikõnelusi sellises koosseisus jätkata. „Oleme läbirääkimiste käigus jõudnud veendumusele meie väärtuste olulises lahknevuses vaadetes linna kaasaegsele ja vastutustundlikule juhtimisele,“ teatas valimisliit.

Valimisliidu volinike sõnul vajab nende arvates Kohtla-Järve muutusi ning seetõttu ei saa kinni hoida vanadest väärtustest. „Soovime otsustavalt läbi raiuda ligi 25 aastat Kohtla-Järvel kestnud linnajuhtimisstiili ja hoiakud,“ selgitas valimisliit Restart.

Valimisliit teatas, et toetavad omaltpoolt linnapea kandidaati Virve Linderit ning soovitavad seda teha ka teistel, kes tahavad linnajuhtimises muutust näha. „Peame edasi liikuma ning meie lähimaks eesmärgiks on lõpetada kriitilisse finantsseisu juhitud Kohtla-Järvel võimuvaakum ning valida linnapea, kes saaks ise moodustada tugeva linnavalitsuse meeskonna, mis hakkab toimima kaasaegse ja edumleese linna arengumootorina,“ teatas Restart.