Politseinikud suutsid pärast pussitamist ise abi kutsuda, vahendab Het Laatste Nieuws.

„Appi tulnud patrulli inspektor kasutas seejärel oma tulirelva, et ründaja neutraliseerida. Nii kaks vigastatud inspektorit kui ka ründaja viidi haiglasse,“ teatas prokuratuur.

Juhtunut nägi pealt ka üks tunnistaja. „Ta pussitas politseinikke käigu pealt. Siis kuulsin ma viit või kuut lasku,“ ütles tunnistaja.

Pealtnägija väitel karjus pussitaja „Allahu akbar“, kuigi prokuratuur seda ei kinnitanud. Pussitaja sai kuulid jalga ja kõhtu. Föderaalprokuratuur algatas igal juhul terrorijuurdluse, mida kinnitas pressiesindaja Eric Van der Sypt.

20-aastane politseinik, keda pussitati kaela, suri. Tema kolleeg on haiglas intensiivraviosakonnas. Erinevalt varasematest teadetest on pussitaja elus.

Pussitaja saabus eile hommikul kella 10 ajal Evere politseijaoskonda, rääkis segast juttu ja ütles, et vihkab politseid, teatas ööl vastu tänast Brüsseli kuninglik prokuratuur oma pressiteates.

Mees palus psühholoogilist abi, mille peale võttis politsei ühendust Brüsseli prokuratuuri valvekohtunikuga, et alustada psühhiaatrilise jälgimise protseduuri. „Pärast kontrollimist selgus, et isik ei vasta seaduslikele tingimustele selle tegemiseks, sest oli vabatahtlikult valmis psühholoogilist abi saama,“ teatas prokuratuur.

Politsei viis mehe seejärel Saint-Luci ülikoolikliinikusse, kus ta anti üle meditsiinipersonalile. Mõned tunnid hiljem võeti haiglast ühendust ja selgus, et kõnealune isik lahkus haiglast.