„Järgmiseks neljaks aastaks riigikogu mandaati taotlemast keelab mind kohusetunne, mistõttu olen otsustanud 2023. aastal riigikokku pürgimisest loobuda,“ teatas Saar. „Loomulikult suhtun täie tõsidusega mulle kodumaakonnast antud mandaati riigikogu liikmena, eriti viimaste aastate kriitilises olukorras, kus me pandeemiast räsituna sattusime sõtta ja energiakriisi. Olen teinud oma tööd täie pühendumusega,“ kirjutas ta.

Saar tõi välja, et tema poliitika-aastatest pooltel on sotsiaaldemokraadid kuulunud valitsusse. „On olnud suur au ja privileeg nii kõrgel poliitilisel tasemel eesti rahvast teenida,“ kirjutas täna veel riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juhtiv mees.

Saarel oli sõnum neile, kellel on valmisolek poliitikas tegutseda: „Aga sina, kes sa valutad südant äärmuspopulistide laiamise, rohepöörde tuleviku või laste pärast, kellel ei ole arenguks võrdseid võimalusi – ära jää oma liistude juurde.“ Ta lisas: „Tule oma värskete ideede ja uue energiaga Eestit arendama! Nüüd on sinu kord.“