Tema nimetamine on tekitanud vaidlusi ja küsimusi, kas ta sobib ametisse, kuhu oodatakse üldiselt audiitoritaustaga inimesi. Europarlamendi liikmed küsitlesid Pentus-Rosimannust ka temaga seotud skandaalide kohta.

Riigikogu liige Mart Helme (EKRE) saatis Euroopa Parlamendile kirja, milles soovitas enne Keit Pentus-Rosimannuse Euroopa kontrollikoja liikmeks kinnitamist tutvuda probleemsete aspektidega, sealhulgas nn Autorollo kaasusega.

Helme kirja kohta võttis endine reformierakondlane sõna juba enne küsimusi ja nimetas seda Eesti-sisese poliitilise võitluse osaks. „Ma ei taha teie väärtuslikku aega raisata, aga tahan teha selgeks, et tegemist ei olnud faktipõhise kirjaga,“ ütles ta.

Lõpuks otsustas parlamendi eelarvekontrolli komisjon häältega 29-4, et kandidaadi võib heaks kiita. Pentus-Rosimannus oli lubanud, et kui ta heakskiitu ei saa, loobub ta kandideerimast. On ebatõenäoline, et europarlamendi täiskogu asub komisjoniga võrreldes teistsugusele seisukohale. Seetõttu on endisele rahandusministrile tee kontrollikotta suuresti avatud.