Tallinn

Kell 23.29 sõitsid päästjad Põhja-Tallinna linnaossa Kolde puiesteele kustutama põlema läinud autot. Tegu võis olla süütamisega.

Kell 16.03 sõitsid päästjad Mustamäe linnaossa E.Vilde tee kortermajja, kus töötas suitsuandur. Ühes korteris kõrbema läinud toidust tekkinud põlenguohu olid korteriomanikud ise likvideerinud.

Päästjad hoiatavad, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta, minnes ise magama või kodust ära. Pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella, mis köögis toimuvat meelde tuletab ning kontrollima suunab. Süttiv toit süütab ümbruse ja sellest võib alguse saada tõsiste tagajärgedega tulekahju.

Kell 15.38 said päästjad häirekeskusest teate suitsust Mustamäe linnaosa A.H.Tammsaare tänava kortermajas. Päästjad leidsid suitsukonist kärssama läinud paberid ühest trepikoja korteri prügikastist. Põlengu suits oli ventilatsiooni kaudu jõudnud levida ka teistesse korteritesse. Põlengus keegi kannatada ei saanud. Korterid tuulutati ja põlengu põhjustanud korteri elanikule tehti selgitustööd.

Kell 15.15. sõitsid päästjad Kesklinna Sossi mäele bussipeatuse juurde, kus teele olid eksinud kolm luike. Päästjate hinnangul oli üks luik väga noor ja tõenäoliselt seetõttu ei tõusnud ka teised linnud lendu. Päästjad suunasid kolm luike mööda teed Ülemiste järve rohealale.

Harjumaa

Kell 22.52 teatati päästjatele majapõlengust Rae vallas Järveküla külas. Põles kahekordse ehitusjärgse hoone katus lahtise leegiga. Põleng lokaliseeriti kella 23.20ks. Põleng võis alguse saada katuse ehitustöödest.

Ida-Virumaa

Eile kell 21.43 kutsuti päästjad Narva linna Pähklimäe tänavale. Korteriomanik selgitas päästjatele, et väike laps oli juhuslikult sisse lülitanud elektripliidi, mille peal oli rätik. Põlema läinud rätiku kustutas pereisa ära. Põlenguohtu päästjate saabudes ei olnud. Korteris tehti tuulutus ja selgitustööd, sest suitsuandur ei olnud töökorras.

Päästeamet soovitab kontrollida suitsuanduri töökorras olekut testnupule vajutades vähemalt kord kuus. Aegunud või rikkis andur tuleb kindlasti välja vahetada. Õnnetusest suudab märku anda üksnes töökorras andur.

Kell 15.47 sõitsid päästjad Lüganuse valda Kiviõli linna Vabaduse puiesteele, kus ühes korteris ei avanud eakas naine koputuse peale ust ja ei vastanud ka telefonikõnedele. Päästjad sisenesid korterisse akna kaudu ja leidsid naise elutoa põrandalt. Naine anti üle kiirabile.

Päästjad käivad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ning ei suuda enam ise püsti saada ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on kasulik tõsiste tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada ning küsida abi ja nõu sotsiaaltöötajatelt.

Lääne-Virumaal suuremaid päästesündmuseid ei olnud.