„Läti linna Daugavpilsi linnapea Andrejs Elksniņš õigustab Venemaa kuritegusid Ukrainas... Õnneks ei peegelda selle marginaalse tegelase väljaütlemised ei meie suhtes sõbraliku Läti ametlikku positsiooni ega lätlaste absoluutse enamuse vaateid, kes mitte ainult ei tunne siiralt kaasa, vaid aitavad aktiivselt Ukrainat tema võitluses Vene agressiooni vastu,“ kirjutas Facebookis Ukraina välisministeeriumi esindaja Oleh Nikolenko.

Nikolenko sõnul ei pane imestama, et erakond Kooskõla, mida Elksniņš esindab, „ei suutnud viimastel Läti seimi valimistel ületada viie protsendi künnist ja sattus poliitika äärealadele“.

Elksniņš nimetas intervjuus Läti Delfile Krimmi Venemaa omaks ning keeldus nimetamast Venemaad agressoriks ja sõja ainsaks süüdlaseks.

Elksniņšilt küsiti ka seda, kes on vastutav tsiviilisikute massilise tapmise eest Butšas. Linnapea vastas, et kõige eest, mis on toimunud, vastutavad nii Venemaa, Ukraina kui ka USA.

„Selle olukorra eest vastutavad kõik, eelkõige diplomaadid, sest kui diplomaadid on edutud, hakkavad kõnelema relvad,“ lausus Elksniņš.

Jaga
Kommentaarid