„Praegu loomulikult need, kes elavad Hersonis, tuleb ära viia kõige ohtlikuma tegevuse tsoonist,“ lausus Putin, rääkides Venemaa rahvusliku ühtsuse päeva puhul noorte- ja vabatahtlike organisatsioonide esindajatega, vahendab Interfax.

Putin märkis, et tsiviilelanikkond ei tohi sõjategevusega seotud tulelöökide ja pealetungitegevuse tõttu kannatada.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas oma igaõhtuses videopöördumises, et eileõhtuse seisuga oli riigis elektrita umbes 4,5 miljonit tarbijat.

„Üldiselt on riigis pihta saanud energeetikaobjekte erinevates oblastites – see on elektri tootmise ja transpordi maht, mis varustab miljoneid inimesi. Ainuüksi tänaõhtuse seisuga on avarii- ja stabilisatsioonigraafikute alusel tarbimisest ajutiselt välja lülitatud umbes 4,5 miljonit tarbijat,“ ütles Zelenskõi.

Zelenskõi sõnul käib jutt Kiievi linnast ning Kiievi, Dnipropetrovski, Žõtomõri, Zaporižžja, Sumõ, Kirovohradi, Harkivi, Tšernihivi, Hmelnõtskõi ja Tšerkassõ oblastist.

Zelenskõi lisas, et võimalikud on väljalülitamised ka teistes regioonides.

„Kannatada välja Venemaa energiaterror, läbida sellised katsumused, on meie rahvuslik ülesanne, üks peamistest ülesannetest praegu. Fakt ise, et Venemaa on kasutusele võtnud terrori energeetika vastu, annab tunnistust vaenlase nõrkusest. Nad ei suuda võita Ukrainat lahinguväljal ja seetõttu püüavad just nii meie inimesi murda, ukrainlasi alandada, anda löök meie rahva vaimule, meie inimeste vastupanule. Ma usun, et see Venemaal ei õnnestu,“ ütles Zelenskõi.

Jaga
Kommentaarid