Abilinnapea Betina Beškina märkis, et Tallinna linn toetab sel raskel ajal ukrainlasi ning lisaks varasematele toetustele annab linn täiendavalt veel humanitaarabi Ukrainale. „Nii tegime täna linnavolikogule ettepaneku võõrandada tasuta kaks Tallinna linna bilansis olevat kompleksset kiirabiautot välisministeeriumile ja veel kaks kompleksset kiirabiautot Tallinna partnerlinnale Lvivile. Varasemalt on olnud kiirabiautod Tallinna Kiirabi aktiivses kasutuses, kuid hetkel enam ei kasutata neid igapäevaselt,“ sõnas Beškina.

Välisministeerium pöördus Eesti Kiirabi Liidu poole ning Lvivi esindaja Tallinna linna poole humanitaarabipalvega, komplektsete kiirabiautode saatmiseks Ukrainasse. Tallinna Kiirabi tegi ettepaneku tasuta võõrandada Välisministeeriumile kaks ja Tallinna partnerlinnale Lvivile kaks Tallinna linna omandis Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti valitsemisel ja Tallinna Kiirabi bilansis olevad kiirabiautod koos juurdekuuluva varustusega.

Ühtlasi otsustas linnavalitsus eraldada reservfondist Tallinna Linnakantseleile 44 000 eurot Ukraina Žõtomõri oblasti omavalitsuste toetamiseks. Keskselt Eesti Linnade ja Valdade Liidu kaudu kogutud toetuste eest abistatakse Žõtomõri oblasti omavalitsusi sõjaolukorras hädavajalikuga.