Siseminister Lauri Läänemets märkis, et peagi algavad Narva piirikordoni rekonstrueerimistööd ja selleks ajaks on vaja ametnikele uusi ajutisi tööruume. „Selleks sobivad hästi jalgsi üle piiri liikuvate inimeste kontrolliks mõeldud Narva 2. piiripunkti hooned,“ ütles minister.

Praegu on Läänemetsa sõnul sobiv aeg kordoni hooneid rekonstrueerida ja Narvat ja Ivangorodi ühendav jalakäijate sild sulgeda, sest sanktsioonide ja muude meetmete tõttu on piiriületajate arv viimasel ajal sel määral vähenenud, et mõttetu on hoida töös mitut piiripunkti. „Inimesed saavad oma käigud kahe riigi vahel tehtud ka läbi põhilise piiripunkti ning Politsei- ja Piirivalveametil on võimalik Narva 2. piiripunkti inimressurssi mujal tõhusamalt rakendada,“ selgitas minister.

Läänemets sõnas, et otsuse taga ei ole julgeolekukaalutlused. „Nagu oleme varasemalt ka viidanud, siis mingit julgeolekuriski see sild endast ei kujuta, sest seda kasutavad ju ainult Eesti elamisloaga inimesed ja kodanikud. Lisaks saime analüüsi käigus ning omavalitsusega konsulteerides kinnitust, et kohalike elanike igapäevaelu jalakäijate silla sulgemine oluliselt ei häiriks,“ rääkis Läänemets.

Narva 2. piiripunkt on plaanis sulgeda novembri viimasel nädalal. Kui sild taasavatakse, siis täielikult automatiseerituna.