Jutuks tuleb nädala põletavaim teema, mis tõi fookusesse Marko Mihkelsoni ja tema poolt tehtud fotojäädvustused ning kus endiselt – vaatamata tohutule meediakajastusele – on vastamata küsimused õhus.

Ingrid Veidenberg tutvustab oma uurimustööd, kui palju riigi poolt määratud kontrolle külastab ääremaadel asuvaid äriettevõtteid. Nimekiri on lõputu ja õhus valitseb küsimus: kas enne enne saab saate aeg otsa, kui kontrollijate nimekiri? Samal ajal ei toimi kõik riiklikud teenused sugugi laitmatult. Näiteks suurt peavalu kogeb see, kes tahab riiklikus ehitisregistris oma hooneid seadustada ja dokumente korda ajada.

Saatejuhid küsivad, miks on Eesti tippjuhtide, nõukogu liikmete ja poliitikute seas nii vähe naisi. Millal võiks olukord muutuda ja mida selleks teha? Kuniks naised ise julgemaks ei muutu, vastutust ei võta ja end meestega samaväärseks ei pea – ka valimiskasti juures naisi valides –, on muutused rasked tulema.

Peatutakse ka sellel, et Eesti on uusima ja parima võimaliku ravi võimaldamises kõvasti maha jäänud nii Euroopa Liidu keskmisest kui ka teistest võrreldaval elatus- ja arengutasemega riikidest. Uusi ravimeid lisatakse tervisekassa nimekirja kolmeaastase ooteajaga, kui üldse.

Nagu igas saates, räägitakse ka saatest „Tantsud tähtedega“, kus seatakse uued favoriidid – mõlema pakutud varasemad saate potentsiaalsed võitjad kukkusid paraku saatest välja…

Kuula kõigest lähemalt juba saatest.

Ingrid Veidenberg ja Urve Palo saates "Reaalsuskontroll".