Kui kõik hääled olid loetud, oli vasakpoolne kandidaat Luiz Inácio Lula da Silva saanud 50,9% häältest paremäärmuslasest Bolsonaro 49,1% vastu, vahendab BBC News.

Bolsonaro ei ole seni riigi lõhestanud valimistulemusi vaidlustanud ega ka oma kaotust tunnistanud.

Kardetakse, et Bolsonaro võib kahekuulist üleminekuperioodi saboteerima hakata. Lula peaks ametisse vannutatama 1. jaanuaril.

Bolsonaro-meelsed veokijuhid hakkasid teesulge tekitama varsti pärast valimistulemuste teatavaks tegemist. Kohaliku aja järgi eile õhtuks oli föderaalne maanteepolitsei teatanud 342 sellisest juhtumist. Kõige suuremad protestid toimusid Brasiilia lõunaosas. Mõned teesulud suutis politsei kõrvaldada.

Paljud veokijuhid on Bolsonaro administratsiooni aegsetest madalamatest diiselkütuse hindadest kasu saanud.

Ülemkohtu kohtunik Alexandre de Moraes andis eile politseile korralduse teesulud kohe kõrvaldada. Ta hoiatas, et neid, kes täna veel teid blokeerivad, trahvitakse 100 000 reaaliga (19 000 euroga) tunnis.

Bolsonaro on varem öelnud, et ta saab ametist kõrvaldada „ainult jumal“, mistõttu oodatakse pingeliselt tema avalikkuse ette ilmumist. Enne valimisi esitas ta korduvalt alusetuid väiteid valimissüsteemi ebaaususe kohta.